Chaahindaina!

Namaste!

Tapaai kati barsako hunu bhayo? (How are you?)

Met mij gaat het goed! Ik heb mijn intens lange vlucht overleefd. Ook de 9 uur op Delhi waar ik als een soort zwerver/waakhond met al mijn bagagge op een bankje heb geslapen.

Nepal is wel erg wennen. We zitten in de toeristenwijk van Kathmandu, Thamel, en die is zooo smerig. Veel mensen hier hebben ook een sars-lapje voor hun mond.
Van alle kanten komen fietsen, auto's, busjes, moters, riksjas en verkopers.
En het verkeer rijdt hier aan de linkerkant van de weg. Dat is het enige voordeel aan het overmatige gebruik van de toeter hier! Anders had ik allang een x onder een auto gelegen, en hier op straat liggen is nou niet echt een feest.
De stad ligt verscholen onder een dikke smog laag, dus van de Kathmandu vallei heb ik nog niets gezien.

We krijgen nu les in Nepali, the intensive course. Deze course is wel geteld 4 uur per dag, met een lunchbreak ertussen, very intensive dus... Toch is het fijn om wat Nepalees te kennen.

Naast Dhanyabaad (thankyou) heb ik nu het belangrijkste onder knie:

Chaahindaina!

Erg fijn om verkopers af te pissen...

'Ladieee laadieeeee you want fluut?
No thank you I don't need a fluut.
Butt yesss!!! Everybody needs a fluut!
No I'm sure I really do not need a fluut, thank you.
But please, my women is very needy, please buy my fluut....

In plaats van dit gesprek 4x op 1 dag te voeren kan in nu zegen: Chaahindaina: I don't need.
En dan lachen ze heel lief, want de mensen hier zullen nooit zeggen dat je het verkeerd uitspreekt haha.

Gister liep er ineens een aap over de vensterbanken, vlak bij ons hotel. Ik vroeg aan een man wat dat arme beest daar deed en hij zei: 'Oooh no worries, he is just chilling, hanging out, looking for his monkeyfriends.'

Verder hebben we hier te maken met het PowerCut systeem. Er is niet genoeg stroom voor de hele stad voor de hele dag. Tot een jaar geleden trokken ze gewoon de stekker eruit als het op was en nu hebben ze een systeem, verdeeld per wijk, waarop ze van te voren aangeven wanneer de stroom er af gaat en er weer op. Tot mijn grote verbazing houden ze zich hier ook strikt aan! Bij de meeste restaurants gaat er gewoon een mega generator aan, zodat je elkaar bijna niet meer kan verstaan, maar gelukkig wel kan bewonderen in het prachtige tl-licht. Toen ik voor het eerst de oplader van mijn blackberry in het stopcontacht aan het duwen was, gingen precies op dat moment alle lichten uit haha. Ik dacht dat ik, als ware vandalist, het natuurljk weer gesloopt had, maar gelukkig:'Not you fould ladie, relax, no worries!'

Morgen krijg ik nog les in het lesgeven en dan vertrekken we naar Chitwan, daar gaan we met olifanten in bad en een olifantensafari doen, ik ben erg benieuwd!

Dus zo gaat het hier: 'Ja in de Kathmandu ja, in de Kathmandu jaa... '(het liedje slaat nog niet echt aan, sorrie boesjes! I tried!)

xxxxxxxxxxx

Ballie

Hahah Pino wat een relaxt verhaal dit! Succes met je Nepalees en geniet van alle TL-lampen, best romantisch! Liefs

Thijs

Hey merel leuk berichtje, lijkt erop dat ze daar redelijk engels spreken? Hoe is je huisje en heb je ook chill internet?

Cedric

Is Japie apie toch nog best dichtbij... :)

Florentine

Hi LIST! Wat een leuk verhaaltje.. geniet ervan!! Zo te horen al genoeg grappige dingen meegemaakt.. benieuwd naar je volgende :)! Liefs Flo!

Dorien

Lieve Merel, Dank voor je bericht, heel herkenbaar wat je schrijft, was alleen de viezigheid beetje vergeten maar nu ik het lees ja, echt vies!

Dhanyabaad? zoen

Schnabs

Pino, wat een geweldig verhaal! Heerlijk dat de mensen zo blij zijn met je komst als toerist maar dat jij ze dist met je Nepalese opmerkingen.. Ga zo door! Geniet van je badje met Dombo! Xxxx

Thomas

Mooi is dat, vanaf dag 1 ben je meteen in een andere wereld maar dit wordt wel jouw wereld, jouw thuis de komende maanden. Echt gaaf joh en ik ben benieuwd naar je volgende berichten! X Tho

Anne

Shanigua! Wat een avonturen! Klinkt allemaal goed. Ben vooral heeeeel jaloers op de olifantensafari! Wel veel foto's msken he? Heel veel plezier! Xx

Mam

Lief Popje,
Mooi eerste reis verhaal!
Gaaf dat je al zo snel wat laat horen en zoveel mee maakt
Wat is tot nu toe het leukst?
Heb je al lekker taart gegeten??

Mam

heb je Coco ook in je bestand?

Annette (Netty..)

Ha daar, gaaf om te lezen wat je allemaal meemaakt. Ik had een complete culture shock in Kathmandu, maar volgens mij valt het bij jou allemaal wel mee. Top dat je zo enthousiast bent. Hoor je nog steeds de honden 's nachts blaffen? Ik werd er gek van... En zijn er lekker veel reizigers en andere leuke mensen? Dikke zoen en enjoy!!! x A.

Laura

Mereltje! You don't need fluut?? Haha!! Leuk om te lezen hoe je eerste dagen zijn geweest! Leuk geschreven! Hou ons op de hoogte! Geniet ervan! Kus

lieve merel, dank voor je leuke verhaal; we zien alles voor ons. Eieren zoeken zonder jou was keuk maar niet zo leuk. Heerlijkeregenachtige Pasen. LKiefs zoen Coco& Ep

Annette

Hoe was het bad met de olifanten????

Thedo & Annette

Ha die Merel,
Namaste!
Ik heb net via FB je reisverhalen voorgelezen aan Th. Erg gelachen en vooral die korte conversaties zijn erg geestig! Ik ruik Kathmandu weer, maar toen waren er veel oud-hippies met cinnamon rolls. Heb een hondje (moest een Tibetaanse Mastif worden) meegenomen en die is pas eind vorig jaar naar haar Nirwana gegaan: 14jr geworden, zolang geleden dus dat ik daar een track liep naar Sagarmatha (Mount Everest base camp door de komst van ' t hondje net niet gehaald.) Wat een prachtig land he? Onze Sherpa kon geen Engels maar we begrepen elkaar prima. Neem je een leuke Yak mee voor Tongeren? Weer eens wat anders dan koetjes in de wei. Lfs, ook namens Th., Annette

Liesbeth Vermeulen

Ha Merel,

wat een heerlijke verhalen. Je hebt in korte tijd al heel wat meegemaakt en gezien en als ik het goed begrijp heb je het ook erg naar je zin.
Ik ben benieuwd hoe je je vrijwilligerswerk vindt en hoe het leven is als je dagelijks aan het werk bent.
Van Jaap begreep ik dat je wel prettige huisgenoten hebt, dat is ook heel belangrijk.

Veel groeten, ook van Hein en geniet ervan, nu lijkt het lang maar het is ook weer zo voorbij.

Liesbeth